spiritueel betekenis

Spiritueel betekenis - Wat spiritualiteit écht is.

Spiritueel betekenis: adem van een God. Vanuit het Latijnse spiritus. Maar dat is vast niet waarom je zocht op "spiritueel betekenis"? Je zou het ook kunnen vertalen naar "adem van het leven". Of dat waar je inspiratie van krijgt.

Spiritueel betekenis: wat doet het voor jou?

De betekenis van spiritueel maakt eigenlijk helemaal niet zoveel uit. Het gaat erom dat het iets is wat ontastbaar is én dat het een dusdanige betekenis voor jou heeft zodat het je helpt in je leven.

Breathe of life

Of simpelweg inspiratie, in de geest van of vanuit een goddelijke mind genoemd.

Het is vooral zo moeilijk uit te leggen omdat er geen vast kader bestaat voor de betekenis van spiritueel. Hierdoor zijn er sinds de twaalfde eeuw zoveel betekenissen aan spiritueel gegeven dat het niet te doen is om er sluitend antwoord op te geven.

Maar de vraag is: wat doet het voor jou? Of nog beter: Wat wil je dat het voor jou doet?

Spiritueel betekenis: het beste antwoord

Het beste antwoord is dit:

Spiritualiteit is datgene wat geen vorm heeft én jou helpt om je eigen pad te lopen

En ja ook dat is vaag, maar hier kun je wel mee vooruit. Want vraag jezelf eens af wat voor jou het antwoord was voordat je de zoekopdracht "spiritueel betekenis" invoerde? Dat antwoord komt waarschijnlijk dichter bij alles wat jij hierover kunt vinden op internet.

Simpelweg omdat het je eigen geest betreft die er woorden aan geeft. En de woorden die jij eraan geeft zullen altijd dichter bij jouw waarheid, en dus jouw pad, liggen dan de woorden van iemand anders.

Spiritueel betekenis: waarom zocht je hierop?

Wat probeerde je te vinden toen je de zoekopdracht "spiritueel betekenis" invoerde? Waarschijnlijk een antwoord om je verder te helpen. Misschien ben je wel op zoek naar spirituele begeleiding.

Ik zie de betekenis van spiritueel als volgt:

Alles wat je helpt om dichter bij je ware zelf te komen is spiritueel

Alle guru's, coaches of teachers die je vertellen, of leren, om verder bij jezelf vandaan te gaan zijn niet spiritueel. Dat wil niet zeggen dat je niets van ze kunt leren. Maar spiritueel zijn ze niet. Dat is niet in spirit met je eigen ware zelf en pad. En dat is toch het enige pad wat er toe doet?

Wil je wel dichter naar jezelf toe dan is dit een mooi programma voor je.

Reactie plaatsen