Welke overtuigingen helpen jou als ondernemer?

Welke overtuigingen helpen jou als ondernemer?

Als ondernemer in de regio Breda, heb ik het belang van positieve overtuigingen in ondernemerschap aan den lijve ondervonden. In dit artikel deel ik mijn inzichten over het belang van het kiezen en vasthouden aan overtuigingen die zowel persoonlijk als zakelijk succes bevorderen.


Mijn Reis: Het Identificeren van Beperkende Overtuigingen

Mijn eigen reis begon met het herkennen van beperkende overtuigingen. Als ondernemer is het essentieel om te beseffen dat sommige ingesleten gedachten je groei kunnen belemmeren. Ik leerde dat niet alles wat ik geloofde, mij diende in mijn ambitie om te groeien.


Hoe Ik Krachtige, Positieve Overtuigingen Heb Gecreëerd

Een sleutelovertuiging die ik heb omarmd is:

"Alles kan, maar alles heeft zijn prijs." - Tibor Olgers

Dit betekent voor mij dat geen enkele uitdaging onoverkomelijk is, zolang je bereid bent de benodigde inspanning te leveren. Een andere krachtige overtuiging is: "Als iets mogelijk is, bestaat er een manier om het te realiseren." Dit heeft mij geholpen om creatief en vastberaden te blijven in het nastreven van mijn doelen.


Mijn Tips en Technieken

Een effectieve techniek die ik toepas is het bepalen van een doel en vervolgens het loslaten daarvan. Dit betekent dat je een duidelijke richting hebt, een plan maakt, en dan je focus legt op dagelijkse stappen richting dat doel, zonder geobsedeerd te raken door het eindresultaat. Elke dag een klein stapje zetten en daarvan genieten, is een overtuiging die me elke dag motiveert.


Hypnotische Oefeningen Die Helpen

Als expert in hypnose, gebruik ik ook zelfhypnose om mijn overtuigingen te versterken. Hier is een eenvoudige, maar effectieve oefening die je kunt proberen:

Stap 1: Zoek een Rustige Plek

Vind een rustige, comfortabele plek waar je niet gestoord wordt. Ga zitten of liggen in een ontspannen houding.

Stap 2: Ademhaling en Ontspanning

Begin met diep en langzaam ademen. Focus op je ademhaling en laat elke spier in je lichaam ontspannen bij elke uitademing.

Stap 3: Visualiseer je Doel

Sluit je ogen en stel je voor hoe je jouw doel bereikt. Visualiseer het eindresultaat. Zie jezelf succesvol en tevreden met wat je hebt bereikt. Probeer elk detail zo levendig mogelijk voor te stellen - waar ben je, wat zie je, wat hoor je, en vooral, wat voel je?

Stap 4: Ervaar de Emoties

Concentreer je nu op de gevoelens die je ervaart in deze visualisatie. Voel de vreugde, het zelfvertrouwen, en de voldoening van het bereiken van je doel. Laat deze positieve gevoelens je hele lichaam vullen.

Stap 5: Herhaal Positieve Affirmaties

Terwijl je in deze staat van diepe visualisatie en positieve emoties bent, begin je met het herhalen van positieve affirmaties die in lijn zijn met je doel. Dit kunnen zinnen zijn zoals "Ik ben succesvol", "Ik bereik mijn doelen met gemak", of "Elke dag kom ik dichter bij mijn droom."

Stap 6: Terug naar het Heden

Wanneer je klaar bent, neem je een paar diepe ademhalingen en breng je jezelf langzaam terug naar het huidige moment. Open je ogen wanneer je klaar bent.

Deze oefening helpt niet alleen bij het versterken van positieve overtuigingen, maar ook bij het creëren van een heldere visie op wat je wilt bereiken. Het regelmatig beoefenen van deze oefening kan een diepgaande impact hebben op je persoonlijke en zakelijke groei.

Het is essentieel om goed te bepalen welke overtuigingen jou helpen. Schrijf ze op en memoriseer ze. In een wereld waar iedereen je probeert te overtuigen van hun overtuigingen, zijn jouw eigen positieve overtuigingen je kompas voor innerlijke rust en heldere beslissingen. Als ondernemer in de regio Breda, of waar dan ook, laat deze overtuigingen je gids zijn naar succes.

Reactie plaatsen