Drive van ondernemers in Breda
Paul Veth
11/16/2023
3 min
0

Waar komt je drive vandaan? Een ondernemersles

11/16/2023
3 min
0

Mijn reis als ondernemer in Breda begon met een zoektocht naar mijn drive, iets wat ik ontdekte tijdens mijn hypnoseopleiding en mijn werk met cliënten. Aanvankelijk was het spannend en uitdagend, maar door gewoon te doen en actief te zijn in mijn vakgebied, begon ik langzaam mijn passie te vinden.


Het Ontdekken van Mijn Persoonlijke Drive: Van Spanning naar Bezieling

Ik herinner me nog goed hoe mijn eerste hypnosesessies meer spannend dan bevredigend waren. Ik was bezig, maar nog niet volledig in mijn element. Dit veranderde echter dramatisch rond mijn 35ste sessie. Op dat moment voelde ik een duidelijke verschuiving: ik begon resultaten te zien bij mijn cliënten en vond meer vertrouwen in mijn aanpak. Het was een openbaring die me liet zien dat drive ontstaat uit actie en betrokkenheid.

Bronnen van Motivatie: Mijn Groei in Breda

Deze ervaring leerde me dat motivatie niet iets is wat je vindt, maar iets dat je ontwikkelt door bezig te zijn. In Breda, waar ik omringd werd door een gemeenschap van gedreven ondernemers, werd mijn passie verder aangewakkerd. Ik begon te begrijpen dat ik, door consistent te blijven in mijn werk, niet alleen mijn vaardigheden verbeterde, maar ook een grotere betekenis vond in wat ik deed.


Het Voeden van Jouw Drive: Mijn Advies voor Ondernemers in Breda

Voor ondernemers in Breda is het essentieel om te starten met activiteiten die je echt aanspreken. Door je bezig te houden met wat je echt interesseert, ontstaat er een natuurlijke drang om beter te worden in wat je doet. Voor mij was dit duidelijk toen ik me realiseerde dat ik een cliënt sneller in een diepe staat van hypnose kon brengen. Het stellen van haalbare doelen, zowel in termen van vaardigheden als omzet, bleek een krachtige motivator.

Mijn Drive Activeren: Een Uitgebreide Zelfhypnose Oefening voor Ondernemers

1. Vind een Stille Plek in Breda

Doel: Zoek een rustige, comfortabele plek waar je ongestoord kunt zijn. Dit kan je kantoor zijn, een speciale ruimte in je huis, of zelfs een rustige plek in de natuur in de omgeving van Breda. Zorg ervoor dat je niet gestoord wordt tijdens deze oefening.

Hoe te doen:

 • Schakel alle mogelijke afleidingen uit (telefoon, computer, etc.).
 • Zorg voor een comfortabele stoel of plek om te zitten of te liggen.
 • Creëer een rustgevende omgeving, eventueel met zachte achtergrondmuziek of natuurgeluiden.

2. Ontspan en Visualiseer

Doel: Breng jezelf in een staat van diepe ontspanning en visualiseer je zakelijk succes.

Hoe te doen:

 • Sluit je ogen en haal diep adem. Concentreer je op je ademhaling; voel hoe je lichaam zich ontspant bij elke uitademing.
 • Stel je nu in gedachten voor hoe jouw succes eruitziet. Zie het voor je: de groei van je onderneming, tevreden klanten, het behalen van je doelen.
 • Voel de emoties die gepaard gaan met dit succes: trots, voldoening, blijdschap.

3. Positieve Affirmaties

Doel: Versterk je zelfvertrouwen en geloof in je eigen vaardigheden en mogelijkheden door positieve affirmaties.

Hoe te doen:

 • Bedenk een reeks affirmaties die je kracht en vertrouwen geven. Voorbeelden kunnen zijn: "Ik ben een succesvolle ondernemer", "Ik beschik over alle vaardigheden die nodig zijn om mijn doelen te bereiken", "Elke dag word ik beter in wat ik doe".
 • Herhaal deze affirmaties in je hoofd of hardop, en voel de waarheid en kracht van elk woord.
 • Visualiseer hoe deze affirmaties realiteit worden in je zakelijk leven.

4. Eindig Positief

Doel: Eindig de zelfhypnose sessie met een gevoel van vernieuwde energie en klaarheid om je doelen na te streven.

Hoe te doen:

 • Neem nog een paar diepe ademhalingen en begin langzaam je bewustzijn van je omgeving te hervatten.
 • Open je ogen en strek je lichaam langzaam uit.
 • Neem even de tijd om je hernieuwde energie en focus te voelen.
 • Sta op met het vertrouwen dat je klaar bent om je doelen te realiseren, vol energie en motivatie.


Deze zelfhypnose oefening kan een krachtig hulpmiddel zijn voor elke ondernemer in Breda die zijn drive en motivatie wil versterken. Het regelmatig uitvoeren van deze oefening kan helpen om een positieve mindset te behouden en focus op je doelen te houden.

Diepere Reflectie en Netwerken in Breda

Een cruciaal onderdeel van het vinden van je drive is dieper nadenken over je ervaringen en leren van anderen in je netwerk. In Breda, waar ik veel gelijkgestemde ondernemers ontmoette, vond ik waardevolle inzichten en inspiratie. Het delen van ervaringen en het opbouwen van relaties versterkten mijn motivatie en hielpen me mijn visie te scherpen.

Continuïteit en Engagement als Sleutel tot Succes

Uiteindelijk is het ontdekken van je drive een doorlopend proces dat voortkomt uit actie en betrokkenheid. Voor ons, ondernemers in Breda, is het belangrijk te beseffen dat echte motivatie ontstaat door bezig te zijn en stappen te zetten, hoe klein ook. Deze continue inspanning en toewijding zijn de brandstof voor onze passie en succes.

Reacties