Boer zoekt huisvrouw - Haatberichten een ondernemersles

Boer zoekt huisvrouw - Haatberichten een ondernemersles

“Boer zoekt huismoeder”.

Heel Nederland vond dat boer Jouke dat niet kon zeggen; dus kreeg hij haatberichten.
Dit gegeven belemmert jou ook in je succes.

Hoe moeilijk of eng vind jij het om keuzes te maken én om ze uit te spreken? Want hoeveel stront gooi jij al over jezelf heen als je je bedenkt hoe slecht een keuze kan uitpakken? En hoeveel stront krijg je over je heen van anderen, omdat die keuze maatschappelijk gezien wellicht niet geaccepteerd is?

Er zijn altijd mensen die anders denken dan jij. En hoe bekender en succesvoller je wordt hoe meer mensen vinden dat zij daar iets van kunnen vinden. En hoe uitgesprokener jij bent, hoe makkelijker het is om daar iets van te vinden.

Boer Jouke wil huismoeder

In het geval van Jouke is het super handig dat hij zegt dat hij een huismoeder zoekt. Want dan weet zijn toekomstige vrouw meteen wat hij van haar verwacht. En wil je niet aan die verwachting voldoen; dan ben jij dus niet zijn ideale partner.

Het gevaar van zoveel haatberichten is dat mensen zich niet meer durven uit te spreken. En een wereld waarin niets meer uitgesproken wordt is een veel gevaarlijkere wereld dan een wereld waarin iedereen zegt wat hij denkt.

Haatberichten kwetsen niet

Mensen kunnen niet gekwetst worden door woorden van een ander. Dat kan alleen maar als je die woorden diep van binnen zelf gelooft. Je zegt die woorden dan al tegen jezelf, en dan zijn de woorden van de ander alleen maar een reflectie van jouw binnenwereld; die je zelf niet leuk vindt.

Dit geldt andersom precies zo.

Als jij je uitspreekt, voor je keuzes uitkomt, jezelf op de kaart zet en durft te laten zien wie je bent, dan kunnen mensen daar iets van vinden. En als datgene wat ze van je vinden jou raakt, dan is dat ook een reflectie van jouw binnenwereld.

Super handig! Want dan weet je dat jij diep van binnen iets gelooft over jezelf wat niet helpend is. En dan kun jij daar mooi zelf mee aan de slag.

Ik hoop dat we ons durven blijven uitspreken en keuzes durven blijven maken. Anders worden we een grijze saaie massa van mensen die allemaal hetzelfde eruitzien en hetzelfde willen.

En dat lijkt me echt heel saai!

Reactie plaatsen