Hoe word je gelukkig? Door vooral dít te doen

Hoe word je gelukkig? Door vooral dít te doen

Hoe word je gelukkig? Het is een van de meest gestelde "hoe" vragen van 2021. En hoe je gelukkig wordt is in ieder geval niet door een standaard stappenplan te volgen. Althans, niet het stappenplan van een ander. Want hoe word je gelukkig? Door zelf uit te vogelen waar jij gelukkig van wordt. En dit is hoe je dat doet ->

Hoe word je gelukkig?

Hoe jij gelukkig wordt is voor jou totaal anders dan voor elk ander mens. Om de vraag "hoe word je gelukkig" te beantwoorden heb je aan introspectie te doen. Zelfonderzoek naar waar jij gelukkig van wordt. Hoe doe je dat?

Door antwoord te geven op de volgende vraag: Hoe word je niet gelukkig?

Die vraag is namelijk vele malen makkelijker te beantwoorden dan de vraag hoe je gelukkig wordt. We zijn veel meer geprogrammeerd om ons te focussen op wat er misgaat. Natuurlijk leren we inmiddels juist op het positieve te focussen, maar toch zit de focus op wat er misgaat in ons systeem.

Dan kunnen we er maar beter gebruik van maken.

Door op te schrijven waar je niet gelukkig van wordt beantwoord je de vraag: Hoe word je gelukkig?

Hoe word je gelukkig? Zelfonderzoek deel 2

Als je hebt opgeschreven waar je niet gelukkig van wordt, dan moet je nog tien minuten doorschrijven. want juist als je nog even doorgaat komen er antwoorden vanuit je onbewuste.

Als je dat ook hebt gedaan kunnen we door naar het wel beantwoorden van de vraag: hoe word je gelukkig? Dat antwoord is simpel. Door je behoeftes in kaart te brengen. Elk mens wil de basisbehoeftes vervullen. Maar elk mens is op zoek naar een andere cocktail van die basisbehoeftes.

De basisbehoeftes (volgens de filosofie van Tony Robbins) zijn:

  • Zekerheid
  • Onzekerheid
  • Van betekenis zijn
  • Liefde & Verbinding
  • Groei
  • Geven

Hoe word je gelukkig? Door deze behoeftes voor jou onder te verdelen in welke voor jou de belangrijkste is en welke het minst belangrijke is. Je kunt ze simpelweg opschrijven en 1000 punten verdelen onder de behoeftes.

Hoe word je gelukkig? De gouden tip

Als je de punten hebt onderverdeeld weet je van jezelf welke behoeftes er het belangrijkste zijn en welke minder. De gouden tip om te weten hoe je gelukkig wordt is:

Creëer ervaringen die al je basisbehoeftes vervullen precies zoveel als nodig is om een vervuld leven te leiden.

Heb je op nummer één groei staan en op nummer twee onzekerheid en je merkt op dat je steeds weer problemen ervaart in je leven, dan creëer je die problemen onbewust zelf. Want als je problemen creëert dan ervaar je onzekerheid én groei.

Wat je dan te doen hebt is voor onzekerheid en groei te zorgen op jouw manier. Op een manier die je leuk vindt zodat die groei en onzekerheid onderdeel worden van je ervaringen. Maar dan wel van de ervaringen die je zelf uitkiest.

In plaats van dat het leven jou problemen toewerpt.

Zo kun je naar jouw cocktail van basisbehoeftes kijken en zelf ervaringen in je leven creëeren die jouw behoeftes vervullen op een positieve manier.

Hoe word je gelukkig? Dat antwoord heb je zelf te vinden, niet in dit artikel, maar wel door het uitvoeren van deze stappen in dit artikel.

Hoe word je gelukkig? Niet door dit!

En het belangrijkste is misschien nog wel om jezelf te bedenken wat mensen over je moeten zeggen tijdens je grafrede. Want over welke dingen maak jij je druk die er totaal niet toe doen? We zijn geneigd om ons bezig te houden met dingen die onbenullig zijn.

En als ze jou positieve ervaringen geven die je basisbehoeftes vervullen, dan kan het er wel toe doen. Sommige mensen genieten enorm van een mooie auto die hen ook het gevoel geven van betekenis te zijn. Dan is dat prima.

Een mooie auto najagen om van betekenis te zijn is níet de juiste weg als het je gedoe oplevert. Het belangrijkste is om voor jezelf te bepalen of het op een gezonde en juiste manier bijdraagt aan het vervullen van je behoeftes.

Of is het je ego strelen en het opvullen van een leegte...?

Reactie plaatsen