spirituele liefde
Paul Veth
03/31/2022
10 min
0

Spirituele liefde is zuiver én makkelijk

03/31/2022
10 min
0

Spirituele liefde lijkt wel hetgeen waar heel de wereld momenteel naar op zoek is. En dat is logisch! Want spirituele liefde is fantastisch! Is het voor iedereen weggelegd? In de basis wel. Maar er zitten bepaalde voorwaarden aan, en dat terwijl spirituele liefde juist onvoorwaardelijk klinkt.

Spirituele liefde, wanneer is het dat niet?

Om te weten wanneer het wel spirituele liefde is moet je eerst weten wanneer het dat niet is. En dat is nog best een lastig ding om uit te leggen. Wanneer je spiritualiteit in je relatie brengt is dat niet automatisch spirituele liefde. Je brengt dan kunstmatig spiritualiteit in "de relatie".

En "de relatie" staat tussen aanhalingstekens, want wat is "de relatie" eigenlijk? Het is namelijk geen ding. Het is simpelweg een label waar jij met je partner vorm aan geeft. Zo zou je het dus kunstmatig ook een spirituele liefde of relatie kunnen noemen.

Echter zo werkt het niet, omdat het juist vanuit het hogere - de spirit - moet komen. En wanneer je iets, wat dan ook, kunstmatig in je relatie brengt is dat automatisch niet spiritueel.


Wanneer je vanuit je ego spirituele liefde creëert is het vanuit zichzelf al niet spirituele liefde

Spirituele liefde, wanneer is het dat wel?

Spirituele liefde is het wel als het aan minimaal één van deze twee voorwaarden voldoet.

  1. Jullie spreken af dat "de relatie" de meest heldere reflectie is in jullie leven. De relatie laat jullie op een niet mis te verstane wijze zien waar jullie uitdagingen en groeikansen liggen. Jullie beseffen je dat de relatie dienend is voor jullie eigen ontwikkeling en gebruiken deze ook als zodanig. Vaak is voor je geboorte al afgesproken dat jullie samen horen te komen in dit leven om door blokkades en patronen heen te werken. Dit komt ook terug in voorwaarde twee.

  2. Vanuit een zielencontract is afgesproken dat jullie samen horen te zijn in dit leven. Het grote verschil met voorwaarde één is dat dit niet per se afgesproken is om door blokkades heen te werken. In dit zielencontract kan ook afgesproken zijn dat het jullie doel is om samen een relatie te ervaren. Deze vorm komt niet snel voor, soms voelt het zo, maar is het een vermomming van voorwaarde één. Soms komt dit pas later in de relatie tot uiting.

Zo kun je er zelf voor kiezen, op basis van voorwaarde één, dat jullie liefde spirituele liefde is. Voorwaarde twee kun je niet af spreken in het hier en nu, dat hebben jullie voor de geboorte al bepaald.

spirituele liefde afspraak

Spirituele liefde en polyamorie

Het grote probleem van polyamorie kiezen in spirituele liefde is dat het meestal wordt gekozen om juist die heldere reflectie uit voorwaarde één te ontwijken. Polyamorie klinkt leuk vanuit het oogpunt om zo min mogelijk gehechtheid te ervaren, wat vaak als een hoge spirituele waarde wordt gezien.

Echter is de grote nuance of je gehechtheid vermijdt vanuit angst, of je gehechtheid loslaat vanuit liefde?

En als je dan 100% eerlijk bent naar jezelf. Kies je dan polyamorie vanuit angst of vanuit volledige onvoorwaardelijke liefde? Spirituele liefde zoals binnen de voorwaarden geschetst kan alleen polyamorie inhouden als alleen aan voorwaarde twee wordt voldaan.

Anders is het simpelweg ontwijkend gedrag voorkomend uit bindings- of verlatingsangst.

Spirituele liefde en monogamie

In een monogame relatie is spirituele liefde veel makkelijker te creëeren, of ontdekken. Simpelweg omdat een monogame relatie het meest helder is. Althans, mits je afspraken maakt, zijn die het meest helder. En vanuit daar kan de monogame relatie de meest heldere spiegel zijn.

Wanneer je vanuit een monogame relatie komt omdat jullie samen "uitgeleerd" zijn. Oftewel eerst voldeed de relatie aan voorwaarde één, totdat jullie uitgeleerd zijn en er dus geen groei meer kan plaatsvinden dankzij de relatie. Dan zou je kunnen onderzoeken of een polyamoreuze relatie een goed idee voor je is.

Het kan nog steeds, en vaak is dit het geval, een excuus zijn om je blokkades niet aan te hoeven gaan. Maar als je de hoogste staat van ont-hechting bereikt die hier op aarde in de derde dimensie mogelijk is dan zou je zo'n relatie aan kunnen gaan. Je ont-hecht je dan nog meer en dan kan er sprake zijn van spirituele liefde. Echter vind je die dan ook pas als je aan voorwaarde twee voldoet.

Spirituele liefde is in een monogame relatie het makkelijkst te ontdekken of te creëeren.

Wat is spirituele liefde binnen je relatie?

Voor spirituele liefde in een relatie kun je de volgende metafoor gebruiken.

Zie jullie relatie als de zon (die bijvoorbeeld op een autoruit schijnt). Hoe schoner de ruit hoe meer jullie verbonden zijn en hoe vrijer jullie je voelen in de relatie.

De zon = jullie relatie
De ruit = jullie perceptie van de werkelijkheid
Het vuil (op de ruit) = jullie blokkades en patronen
Jij = jij (in de puurste vorm)

spirituele liefde spiegel

Jullie relatie staat gelijk aan de meest felle zon (je zou het ook een spiegel/reflectie kunnen noemen). In deze metafoor is het de zon.

De ruit van dubbelglas is jullie perceptie van de werkelijkheid. Jij hebt jouw ruit en je partner haar of zijn ruit.

Het vuil op je eigen ruit zijn jouw blokkades en het vuil op de ruit van je partner zijn diens blokkades.

En jijzelf ben jij in de puurste vorm.

Wanneer er binnen jullie relatie iets gebeurt dan gaat de zon feller schijnen en wordt het vuil duidelijk zichtbaar. Als alles z'n gangetje gaat is er geen felle zon, misschien wel wat wolken, en dan zie je het vuil nooit op een ruit.

Maar wanneer er iets gebeurt, jij of je partner wordt getriggerd, dan wordt het vuil zichtbaar en worden de blokkades en patronen blootgelegd. Als de ene partner die blokkade niet heeft op de ruit en de ander wel, dan kun je elkaar daarop wijzen. En als je dit principe snapt dan gaat dat goed en kun je goed leren van elkaar.

Als je dit principe niet begrijpt ontstaat er ruzie. Simpelweg omdat de perceptie van de werkelijkheid vertroebeld is en diegene zich identificeert met die perceptie van de werkelijkheid inplaats van met haar of zijn pure zelf (zonder de blokkades dus).

Wanneer je beide hetzelfde vuil op de ruit hebt dan kan dat heel goed werken omdat je allebei de pure werkelijkheid niet ziet en allebei dezelfde perceptie hebben. Echter wanneer dit voorkomt is de kans groot dat jullie juist op dat punt botsen. Terwijl er onder het vuil vanuit beide kanten een mooie en zuivere positieve intentie zit.

Dit gaat vaak mis bij partners die last hebben van bindings- en verlatingsangst.

Spirituele liefde gaat over elkaar Werkelijk Zien

Wanneer je dit spel van spirituele liefde in jullie relatie doorziet dan kun je zuiver groeien. En ja dan kan het nog steeds een uitdaging zijn. Vooral omdat je dan echt volledig open en eerlijk moet zijn naar elkaar.

Geen dubbele agenda's!

Wanneer je 100% vertrouwt op jullie onvoorwaardelijke liefde (of die nou afgesproken is of gevoeld wordt maakt niets uit), dan hebben jullie de grootste kans om vanuit spirituele liefde een relatie op te bouwen.

Je Ziet zelf die pure ander. 100%. En je Ziet ook de pure jij.

spirituele liefde zwanen

Dat wil niet zeggen dat er geen vuil meer op jullie beide ruiten zit. Helemaal niet! Het gaat erom dat je volledig beseft dat er achter die ruit een puur wezen van licht en liefde zit. En als jullie daar verbinding mee kunnen maken, met dat pure wezen van licht en liefde die jij je partner noemt, dan zijn er wonderen mogelijk.

Want dan zijn jullie in staat om het vuil op de ruit te herkennen en te omzeilen en zelfs te helen. Probeer maar eens contact te maken met jouw pure zelf. Of je dat nou I AM, de Bron, God, je Hogere Zelf, je Ziel of iets anders noemt maakt niet uit. Probeer daar maar eens contact mee te maken. En vanuit daar contact te maken met diezelfde energie van je partner.

De energie van jou en je partner zonder het vuil op de ruit. Dát is pas de echte spirituele liefde.

Spirituele liefde; er bestaat eigenlijk niets anders!

Als je spirituele liefde op een spirituele manier bekijkt bestaat er eigenlijk niets anders, want alles is licht en liefde.

We doen soms alleen super onhandige en knullige dingen uit naam van licht en liefde. Maar ja, zelfs dat is liefde. Misschien vallen de acties niet te scharen onder wat jij spirituele liefde noemt. En uiteindelijk gaat het ook juist daarom; wat voor jou spirituele liefde is.

Onder al ons gedrag zit liefde. Daarom vind ik het soms zo pijnlijk om te zien dat mensen echt van elkaar houden, maar dat ze bepaald gedrag totaal verkeerd uitleggen. Hierdoor ontstaan er gaten in de relatie en heb je geen 100% zicht meer op die pure ware partner. En vanuit daar voel je je gekwetst en voer je zelf ook onhandige acties uit.

Wanneer jij jezelf zo goed leert kennen dan kun je duidelijk onderscheid gaan maken in wat er nou Werkelijk gebeurt en wat jij denkt dat er gebeurd.

Je weet wel; jouw perceptie van de werkelijkheid.

Want als je die perceptie verandert, transparanter maakt, dan kun je alles doorzien. Oftewel dan heb je de meest schone ruit. Los van het vuil heb je te maken met hóe jij de werkelijkheid ervaart. En de pure jij ervaart de werkelijkheid volledig transparant. Maar die pure verlichte jij is er niet altijd. En dan ziet jouw ruit er anders uit. Dan is je ruit misschien wel schoon, maar is het meer mat dan volledig transparant.

Je hebt je eigen gedoe op te lossen om een schonere ruit te hebben. En hoe schoner jouw ruit hoe makkelijker je verbinding kunt maken met de pure zelf van je partner. En als je partner dit zelfde werk ook doet, ook haar of zijn ruit zo schoon mogelijk maakt (en houdt), hoe dieper verbonden jullie kunnen zijn.

Op een hoog spiritueel niveau. Daar waar spirituele liefde echt tot uiting komt!

Zuivere spirituele liefde

Om die zuivere spirituele liefde te bereiken heb je veel innerwork te doen om alle hechting los te laten. Om ervoor te zorgen dat je vrij bent van blokkades en oude niet-helpende patronen. En je kunt je relatie dus gebruiken om die blokkades en patronen bloot te leggen.

Let op: spreek dit ook echt af met je partner dat je daar de relatie voor gebruikt.

Dat wil niet zeggen dat dat de enige reden van de relatie is, natuurlijk niet! Maar in spirituele liefde is er geen plaats voor dubbele agenda's en zul je jouw zuivere intenties altijd moeten delen met je partner.

Wanneer jullie beide de relatie gebruiken voor het blootleggen van de blokkades en patronen dan kun je echt spreken van zuivere spirituele liefde. Dat wil dus niet zeggen dat er nooit iets is in jullie relatie. Dat er nooit spanningen en ruzies mogen zijn. Nee, want juist in de relatie komen die zaken aan het licht. En vanuit daar kunnen jullie groeien.

Belangrijk om je hier bewust van te zijn en als dat gebeurt ook te zien waarom het gebeurt. Je kan dit dan ook met je partner bespreken en vanuit daar allebei actie ondernemen. Dat kan samen, maar kan natuurlijk ook alleen. Wanneer je het samen doet is de kans groot dat "de relatie" je blokkades heelt.

Sta hier voor open! Nee, je partner is niet je coach. Jullie zijn gelijkwaardig. Maar juist op basis van gelijkwaardigheid heb je de mogelijkheid om dingen terug te geven en zaken bloot te leggen. Alleen al het begrijpen van wat er gebeurt kan helend zijn voor jou, je relatie en je partner.

spirituele liefde partner

Spirituele liefde is er voor iedereen

Als je denkt dat spirituele liefde niet voor jou is weggelegd dan heb je die overtuiging in jezelf op te lossen. Want zolang je dat blijft geloven is er inderdaad ook geen spirituele liefde voor jou. Omdat jij je eigen werkelijkheid creëert.

Want ook voor jou is spirituele liefde mogelijk. Er zijn steeds meer mensen die zich bezighouden met spiritualiteit en dat ook gebruiken voor persoonlijke groei, of simpelweg als steun. Het is een mooi iets en is een toevoeging aan liefde.

Het kan eng zijn om spirituele liefde te sprake te brengen bij je partner. Maar weet dat spiritualiteit voor iedereen een andere betekenis heeft. En als je aangeeft dat je jullie relatie wil gebruiken voor persoonlijke groei dan klinkt dat misschien al minder vaag en zweverig dan dat je meteen samen channelings wil beluisteren of zelfs doen.

Het is aan jou om te bepalen hoe jij spiritualiteit in je relatie wil brengen of op basis van welke voorwaarden jij een relatie aan wil gaan.

En zolang je nog niet die relatie hebt die je wel zou willen dan moet je nog een overtuiging (of meerdere) die je diep van binnen hebt oplossen. Jouw buitenwereld is een reflectie van je binnenwereld. Dat geldt net zo goed voor alle spirituele liefde die er nu in je leven is, of niet...

Spirituele liefde is onvoorwaardelijk aanwezig. Maak er contact mee en creëer het vanuit daar in je omgeving. En geniet! Want het is het mooiste wat er is.

De valkuil van spirituele liefde

Nog een kleine toevoeging. Sommige mensen noemen zichzelf spiritueel en leggen vanuit daar alle problemen in bijvoorbeeld een relatie bij de ander. Omdat je vanuit het spirituele gezien altijd kunt zeggen dat als de ander zich gekwetst voelt dat dat ook aan de ander ligt.

Want


Iemand anders kan jouw gevoel niet raken, het is jouw gevoel.


Echter ga je een relatie aan op je eigen voorwaarden. En als jij je gekwetst voelt door wat een ander doet dan mag je dat bespreekbaar maken en los je het samen op.


Het is niet jou tegen de ander, het is jullie samen tegen het probleem.


Natuurlijk kun je alleen jezelf kwetsen. Maar in een relatie bepaal je samen de voorwaarden en als die voorwaarden voor de één niet werken en voor de ander wel, dan is er geen basis voor jullie relatie. Jullie hebben akkoord te gaan met dezelfde voorwaarden.

Zorg ervoor dat je nooit in een situatie belandt waarin jij altijd dingen bij jezelf gaat zoeken en oplossen en de ander nooit iets doet om te groeien. Dan heb je niet met spirituele liefde te maken. Dan heb je te maken met een flapdrol die haar of zijn eigen blokkades en patronen niet aan wil pakken.

Reacties