Groei mindset - Een probleem voor je omgeving

Groei mindset - Een probleem voor je omgeving

Groei mindset of een vaste mindset? Steeds meer mensen zien het nut van een groei mindset in. De meeste mensen die ernaar zoeken hebben ook een groei mindset; dat is dus goed nieuws voor jou!

Groei mindset werkt tegen je omgeving

Met een groei mindset ben je fan van verandering. Althans, je wil het graag, anders groei je niet. Maar misschien heb je wel een haat-liefde verhouding met je eigen groei mindset. Simpelweg omdat je merkt dat niet iedereen in jouw omgeving het leuk vindt dat jij een groei mindset hebt.

Dat maakt het lastig voor je en zorgt voor twijfel. Want ben jij dan zo gek? Of noemen ze je naïef, een dromer, anti-sociaal of "altijd maar op zoek naar meer"?

Ik heb goed nieuws voor je. Je bent raar, oftewel anders dan anderen in je omgeving, en dat maakt je uit-stekend. Je steekt uit ten opzichte van de rest. En voor die rest is dat een gevaar. Oftewel voor sommige mensen om je heen ben jij een gevaar.

Groei mindset en een wel-helpende omgeving

Die niet-helpende omgeving van mensen hebben een vaste mindset, zij willen niet groeien, zij willen liever alles hetzelfde laten. Precies tegenovergesteld aan mensen met een groei mindset dus. En deze mensen met een vaste mindset zijn ooit in jouw omgeving gekomen omdat jij toen ook geen behoefte had aan een groei mindset.

Dat vond jij toen misschien zelfs ook wel rare mensen 😇

Maar nu je wil groeien en veranderen is het noodzakelijk om die niet-helpende omgeving achter je te laten. En laten we eerlijk zijn, dat kan verdomd lastig zijn! Vaak houd je van die mensen. Soms houd je je alleen maar vast aan die mensen omdat je zonder die mensen weinig mensen overhoudt.

Handig voor jou om juist wel afscheid te nemen van die mensen en op zoek te gaan naar een wel helpende omgeving. In dit programma help ik je daarbij.

Tips voor jouw groei mindset

  1. Zoek hulp! Je houdt van groei, je wil verandering. Als je dat echt wil vind dan iemand die je in dit proces begeleid. Iemand die weet wát je moet doen, én die je helpt met het hoe. Met deze persoon ga je de stappen doorlopen om je groei mindset verder te activeren in een veilige omgeving zodat je sneller en effectiever kunt groeien. En já die veilige omgeving kan juist net iets buiten je comfortzone zijn. Leuk dus!

  2.  Ontdek de leerstijl van je eigen groei mindset. Leer jij door te lezen, door een programma te volgen of door video's te bekijken? Het slimste is om je onbewuste in te zetten voor je groei. Jouw onbewuste groei mindset is vele malen krachtiger dan je bewuste brein. Hypnose is daar natuurlijk een geweldige tool voor!

  3.  Durf de noodzakelijke stappen te zetten. Hoe langer jij je blijft vasthouden (hechten) aan de mensen en omgeving die je niet verder brengt hoe langzamer het gaat. Hoe lichter jij wordt, dus de zwaartekracht van je huidige omgeving achter je laat, hoe sneller jij naar het volgende level groeit. En ja dit is spannend, zelfs voor mensen met een groei mindset.

Geniet van de groei mindset die je nu hebt en haal er alles uit wat erin zit. Zorg ervoor dat je er later geen spijt van krijgt dat je bepaalde stappen niet hebt gezet. En behoud wel je rust, want het gevaar van een groei mindset is dat je altijd maar meer en beter wil.


 

Reactie plaatsen